Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

„Dezvoltarea unei platforme de comerţ electronic pentru Be Free Travel SRL”
Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii
Europene sau a Guvernului României

Termeni și condiții

Termeni si Conditii
Cuprins
1.    Cum cumpar
2.    Politica de Securitate
3.    Metode de Plata
4.    Conditiile de service si/sau garantie
5.    Politica de returnare
6.    Livrarea documentelor de calatorie
7.    Acuratetea informatiei pe site-ul oferte.befreetravel.ro
8.    Anulari/Modificari
9.    Obligatiile utilizatorului
10.    Modificari ale Termenilor si Conditiilor
11.    Informatii utile pentru calatoria cu avionul

1.    Cum cumpar

BE FREE TRAVEL  SRL vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de plata on-line ale www.payu.ro. In acest fel putem asigura clientilor nostri un serviciu sigur si eficient de comanda si plata on-line.

Puteti cumpara produsele noastre on-line urmand 3 pasi:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Cumpara acum!"
b. Introduceti datele dvs. personale.
Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dumneavoastra. Informatiile personale nu sunt transferate catre alte terte parti, nici de catre BE FREE TRAVEL  SRL, nici de catre payu.ro. Aveti grija sa completati formularul corect si sa indicati persoanele la care se va face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda a produsului, deoarece  BE FREE TRAVEL  SRL nu vor putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dumneavoastra.

Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin selectarea meniului de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Pasul urmator".

c. Introduceti datele despre credit/debit card:
Daca ati ales metoda de plata "Card credit/debit" este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra. Pentru platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro) este folosit sistemul "3-D Secure" elaborat de aceste organizatii care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele payu.ro, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor si se desfasoara numai pe serverele Visa sau MasterCard, dupa caz. Sistemul "3-D Secure" permite efectuarea de cumparaturi on-line cu orice card emis sub licenta Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit si cele electronice Maestro si Visa Electron. Sunt acceptate si cardurile virtuale emise de aceste organizatii.

Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda pe site-ul nostru si va ofera informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le veti primi de asemenea prin e-mail.

2.    Politica de Securitate

Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plati on-line oferite de payu.

BE FREE TRAVEL   SRL si payu garanteaza securitatea sistemelor sale informatice. Cititi "Politica de confidentialitate payu" pentru mai multe informatii despre subiect.

In cazul sistemului "3-D Secure" aplicat de catre payu pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele payu, aceastea fiind direct introduce in sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz. In plus, in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul "3-D Secure", autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra , similar codului PIN la tranzactiile de la ATM. Cititi "Verified by Visa" si "SecureCode" pentru detalii complete legate de sistemul "3-D Secure".

3.    Metode de Plata

Puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: card de credit/debit, transfer bancar/ordin de plata. Daca ati selectat card de credit/debit ca metoda de plata, este necesar sa completati un formular cu datele despre acesta. Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda pe site-ul nostru si va ofera informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le veti primi de asemenea prin e-mail.

Acceptam urmatoarele carti de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metoda de plata card-ul bancar de credit/debit comanda dumneavoastra va fi procesata imediat. Pentru comenzi pentru care ati selectat metoda de plata prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar dupa confirmarea creditarii contului payu cu suma transferata, introducandu-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

4.    Conditiile de service si/sau garantie

Art. 12 din OG 130/2000, specifica Dispozitiile art. 3-4, ale art. 7-10 si ale art. 11 alin. (1) nu se aplica contractelor privind:
b) furnizarea de servicii de cazare, de transport, de furnizare de preparate culinare, de agrement, atunci cand comerciantul se angajeaza prin contractul incheiat sa efectueze aceste prestatii la o data precisa sau intr-o perioada specificata; in mod exceptional, in cazul activitatilor de agrement organizate in aer liber, comerciantul isi poate rezerva dreptul de a nu respecta prevederile art. 11 alin. (2), in circumstante specifice.

Conform cu prevederile legale mentionate mai sus, conditiile de service si/sau garantie nu se aplica pentru serviciile achizitionate prin intermediul siteului oferte.befreetravel.ro

5.    Politica de returnare

In conformitate cu Art. 12 din OG 130/2000, BE FREE TRAVEL  SRL nu are o politica de returnare pentru serviciile achizitionate prin intermediul siteului oferte.befreetravel.ro

6.    Livrarea documentelor de calatorie

Toate biletele de avion emise de BE FREE TRAVEL  SRL sunt bilete electronice si sunt trimise in format electronic, prin e-mail. Aceste bilete pot fi printate de catre client pe orice imprimanta. Locul in avion se aloca in momentul in care clientul se prezinta la check-in in aeroport.
Tot in format electronic sunt trimise pe e-mail si celelalte documente de calatorie: Voucherul si Asigurarea de calatorie.

7.    Acuratetea informatiei pe site-ul oferte.befreetravel.ro

Informatiile din cadrul siteului oferte.befreetravel.ro au un scop consultativ si pot fi modificate oricand. Nu putem garanta 100% corectitudinea informatiilor aparute pe site (incluzand preturile, date legate de vize, pasapoarte, biosecuritate etc), dar depunem eforturi pentru corectarea tuturor erorilor pe masura ce le depistam sau pe masura ce ne sunt semnalate de dumneavoastra. Orice eroare sau problema sesizata in siteul oferte.befreetravel.ro va rog sa ne-o semnalati la office@befreetrave.ro si incercam sa o corectam in cel mai scurt timp.

8.    Anulari/Modificari

Aveti responsabilitatea de a ne informa in scris pentru orice anulare sau modificare a unui serviciu rezervat sau achizitionat din cadrul site-ului oferte.befreetravel.ro.
Un consultant specializat va va raspunde cu conditiile in care se poate face modificarea sau anulare si in ce masura este posibila aceasta operatiune.
Be Free Travel isi rezerva dreprul de a aplica penalizari pentru operatiunile de modificare / anulare. Penalizările aplicate sunt:
    a.    30% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face incepand cu data confirmarii serviciilor, pana cel tarziu cu 30 zile inainte de data inceperii sejurului;
    b.    60% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face în intervalul 29 - 16 zile înainte de data plecarii;
    c.    90% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face în intervalul 15 - 7 zile înainte de data plecarii;
    d.    100% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face în intervalul de maxim 7 zile înainte de data plecarii sau prin neprezentarea la program

9.    Anulari/Modificari

Sunteti de acord sa respectati urmatoarele obligatii incluzand (fara a se limita):
- responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau numele dvs .
- garantarea veridicitatii datelor furnizate despre dvs., membrii familiei dvs. sau a persoanelor in numele carora rezervati sau achizitionati un servicu
- neutilizarea Site-ului in scopuri speculative, a generarii de rezevari false sau frauduloase.

10.    Modificari ale Termenilor si Conditiilor

BE FREE TRAVEL  SRL isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza oricand Termenii si Conditiile referitoare la utilizarea site-ului oferte.befreetravel.ro, fara notificare prealabila catre utilizatori.

11.    Informatii utile pentru calatoria cu avionul

Ce trebuie sa stiti cand ajungeti in aeroport
a.    timpul necesar pentru imbarcare - prezentarea la zbor se face cu minim 2 ore pentru cursele externe (chiar 3 ore pentru America) si 1 ora si 30 minute pentru cursele interne, inainte de imbarcare.
b.     informatii de ultima ora despre zbor – le puteti  primi de la consultantii Be Free Travel, iar cele de ultima ora direct de la biroul de informatii situat in aeroport.
Ele se pot referi la ora exacta a decolarii avionului, daca avionul va avea intarziere sau la ce ora ajungeti la destinatie.

Ce trebuie sa stiti despre bagajul de mana si cel de cala
a. bagajul de mana - Bagajele care pot fi luate in avion au urmatoarele dimensiuni 55*35*25 cm. Daca angajatii companiei aeriene care efectueaza acest zbor sau personalul avionului vor considera ca acesta reprezinta un posibil impediment pentru siguranta sau pentru confortul dumneavoastra, bagajul va fi luat si incarcat ca bagaj de cala.
Nu puneti niciodata in bagajul de cala obiecte de valoare, bani, medicamente, documente importante sau bijuterii. Ar fi bine daca transportati numai lucrurile necesare calatoriei. Companiile aeriene transporta milioane de bagaje in toata lumea si este inevitabil ca din cand in cand bagajele sa nu soseasca la timp.

b. greutatea maxima a bagajelor - Va prezentam informativ si greutatile permise pentru bagajele principalelor companii aeriene (datele sunt pur informative, companiile isi modifica politica foarte des, asadar detalii concrete, actualizate la zi veti primi in momentul achizitionarii pachetelor turistice ce includ si zbor):
Tarom – bagaj maxim 20 kg/persoana (1 bagaj);
Turkish Airlines – bagaj maxim 40 kg/persoana (2 bagaje - cel mult 32 kg/bagaj);
Austrian Airlines – 23 kg/persoana (1 bagaj).

c. In general, greutatea maxima a bagajelor poate fi: pentru Europa - 23 kg/persoana (clasa Economy) pentru USA/Canada - 32 kg/persoana (23 kg gratis iar restul de pana la 32 kg se plateste excedent de bagaj in functie de fiecare companie).

d. bagajele trebuiesc personalizate - adaugati o eticheta cu numele dumneavoastra.

e. in cazul pierderii bagajului va trebui sa va indreptati spre biroul special amenajat in cadrul aeroportului respectiv, unde veti depunde o plangere in acest sens. Desi nu este un lucru frecvent, se poate intampla ca bagajul dumneavoastra sa fie ratacit, mai ales cand ati parcurs un zbor cu escala, care a necesitat transportarea bagajelor dintr-un avion in altul. In general, daca bagajul dumneavoastra este ratacit, va trebui sa asteptati cel putin 24 h, pana cand acesta va ajunge din nou in posesia dumneavoastra. Persoana responsabila de la aeroport va va contacta cand bagajul va fi recuperat si il va livra la hotelul sau adresa unde veti locui in orasul respectiv. Trebuie sa mai stiti si faptul ca in toate cazurile de intarziere, distrugere sau pierdere a bagajelor sau a continutului acestora companiile aeriene au o raspundere limitata de 20 USD/kilogram/bagaj. De asemenea au raspundere limitata si in cazul conexiunilor pierdute, a intarzierilor sau anularii unor zboruri.

f. obiecte interzise in avion – sunt interzise in avion obiectele ascutite sau care pot fi transformate in diferite arme: cutit, foarfeca, spray paralizant, in general obiecte contondente si explozibile.

Ce trebuie sa stiti despre imbarcarea in avion si despre calatoria cu avionul
a. la imbarcarea in avion trebuie sa aveti la indemana urmatoarele documente:
• pasaportul dumneavoastra (sau cartea de identitate pentru tarile membre UE)
• biletul de avion
• asigurarea medicala.

b. in avion ocupati locul specificat pe bilet
In clipa prezentarii biletului la check-in, vi se va aloca un loc in avion pe care va trebui sa-l respectati si pe care nu il puteti schimba pana la destinatie. Puteti opta desigur si pentru check-in-ul online, serviciu care va permite sa va alegeti singuri locul in avion.

c. in avion ascultati cu atentie indicatiile date de piloti si de insotitorii de bord pentru decolare si aterizare. Dupa ocuparea locului in avion veti primi niste indicatii din partea insotitorilor de bord, care se refera la masurile de securitate in cazul unui eveniment neprevazut. Aceste indicatii vor trebui respectate pentru o calatorie fara probleme.

d. politica privind calatoria cu avionul a infantilor / copiilor / adultilor
Infantii sunt considerati copiii cu varsta 0 - 2 ani neimpliniti pana la data intoarcerii. In functie de compania aeriana, acestia platesc o taxa numita taxa pentru infanti. Pasagerii cu varste cuprinse intre 2 – 12 ani neimpliniti la data intoarcerii sunt considerati copii si beneficiaza de tarife speciale. Pasagerii care depasesc varsta de 12 ani sunt considerati adulti.

12. Link-uri pe site-urile unei terte parti
SOCIETATEA BE FREE TRAVEL SRL nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informaţiilor prezente pe siteurile unor terţi, la care se face trimitere pe siteul său.
Pentru conţinutul şi exactitatea informaţiilor şi opiniilor exprimate pe site-urile respective, noi nu ne asumăm niciun fel de răspundere, căci nu am investigat, monitorizat sau verificat exactitatea sau completitudinea informaţiilor de pe site-urile respective. Includerea oricărui site spre care există link pe site-ul nostru nu implică susţinerea sau aprobarea site-ului respectiv de către noi. Acest site şi site-urile terţe spre care există link sunt entităţi independente şi niciuna dintre părţi nu are autoritatea de a-şi asuma declaraţii sau angajamente în numele celeilalte părţi. Acţionaţi pe riscul dumneavoastră dacă vă hotărâţi să părăsiţi site-ul nostru pentru a naviga pe site-urile terţe spre care există link pe site-ul nostru.
BE FREE TRAVEL S.R.L.  isi declina in mod special orice raspundere daca aceste site-uri:
•    Incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti;
•    Sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare;
•    Nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop;
•    Nu ofera o securitate adecvata;
•    Contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv; sau
•    Sunt licentioase sau calomnioase.
Proprietarii nu-si asuma nicio responsabilitate pentru deciziile luate de cititorii/ascultatorii materialelor de pe site-ul www.oferte-befreetravel.ro
Nu aveți voie să folosiți Site-urile noastre sau Serviciile de Site:
- în niciun fel care să încalce legi și reglementări locale, naționale sau internaționale;
- în niciun fel ilegal sau fraudulos, sau care să aibă un scop sau efect ilegal sau fraudulos, sau care să promoveze asemenea scopuri;
- în niciun fel în scopul rănirii de a face rău sau de încercare de a face rău minorilor;
- în a trimite, înlesni trimiterea a orice fel de materiale promoționale sau de publicitate, nesolicitate sau neautorizate, sau orice alte forme similare de solicitări ( “Spam”).
 Nu ne asumăm responsabilitatea de a vă da sfaturi sau împărtăşi opinii atunci când aveţi de luat decizii personale. Vă sugerăm să consultaţi o persoană avizată pentru a obţine sfaturi specializate în funcţie de circumstanţele în care vă aflaţi. Sunteţi unicul răspunzător pentru orice pagubă cauzată dumneavoastră înşivă sau unei terţe persoane, în mod direct sau indirect, printr-un material obţinut prin intermediul Site-ului sau Ofertelor. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru eventualele pagube atribuite viruşilor sau altor materiale distructive.
Noi nu asigurăm garanţii în ceea ce priveşte site-urile web ale Utilizatorilor, inclusiv garanţii de comerţ.
Va angajati să nu ne acuzati directorii, administratorii, reprezentanţii pentru pagube sau pierderi directe, indirecte, accidentale, speciale (inclusiv pierderi de profit, voinţă sau date).
Utilizati acest site pe propria responsabilitate. Nici BE FREE TRAVEL SRL sau tertii implicati in crearea, producerea sau livrarea site-ului nu sunt responsabili pentru daunele directe, indirecte, punitive, incidentale, speciale, logice sau alte daune legate de utilizarea acestui site sau a continutului, indiferent daca se realizeaza pe baza unui contract, responsabilitate stricta sau alta modalitate, chiar cu avertizarea privind posibilitatea unor astfel de daune.
Utilizarea site-ului cu incalcarea ori nerespectarea in tot sau in parte a prezentelor conditii de utilizare atrage raspunderea utilizatorului. BE FREE TRAVEL SRL are dreptul la sesizarea atragerii raspunderii penale, civile sau contraventionale in sarcina utilizatorului, precum si dreptul la despagubiri si la repararea pagubelor produse.